Krom

Önemli bir iz mineral olarak krom, üretilen insülin miktarını düzene sokarak, vücudun normal kan şekeri düzeyinin desteklenmesine yardımcı olur.

Krom, glukoz tolerans faktörünün gerekli parçası olup vücudun yiyeceklerden alınan şeker ve karbonhidratları daha verimli kullanmasına yardımcı olur. Bunu insülin üretimini ve etkilerini optimize ederek yapar. Bu, ana enerji kaynağı olan karbonhidratların, proteinlerin (kas) ve yağların (enerji depolama) düzenli beslenme metabolizmasını sağlamak için gereklidir.

Kromun İşlevleri

-Vücudun yiyecekleri daha etkin şekilde sindirmesine yardım eder

-Kandaki yağ asitleri ve kolesterol düzeylerini olumlu şekilde etkiler.

-İnsülin metabolizmasını düzenler.

Günlük İhtiyaç

RDA miktarı 120 µg’dir.



Krom Kaynakları

Bitkisel; Domates, ıspanak, muz, yeşil biber, buğday özü

Haynavsanl; Dana ciğeri, yumurta, piliç, istridye

Diğer; Bira mayası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder