Yediklerimiz yaşamımızı belirler.

Yediklerimiz yaşamımızı belirler.

İyi yiyeceklerle beslenmek uzun vadede sağlığımız açısından yapabileceğimiz en iyi yatırımlardan birisidir. İyi beslenmek hem optimum sağlığı hem artan fiziksel ve zihinsel faaliyet kapasitesini destekler. Sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek vücüdumuzun optimum sağlığa kavuşmasına ve vücut sağlığının korunmasına katkıda bulunarak, beslenmeyle bağlantılı hastalık riskini azaltabilir.

Optimum sağlık için sihirli bir formül yoktur. Ama düzenli egzersiz, dinlenme ve dengeli beslenme gibi temel bileşeneler bunun için yardımcı olabilir.

Dengeli beslenme ilkesi konusunda anlamamız gereken ilk şey; değişik gıdaların (iyi bilinen esensiyal makro ve mikro-besleyicilere ek olarak) değişik yararlı bitkisel besleyiciler (bitkilerde vitamin ve mineraller dışında bulunan kimyasallar veya bileşikler) içerdiği gerçeğidir.

Hızlı tempolu bir Dünya'da bir çok yiyecek iyi beslenme yönünden eksiktir, biz çoğu zaman en önemli yiyecek tercihlerini unuturuz ve optimum sağlık ve zindelik için gerekli temel besleyicilerden yeterli miktarlarda almayız.

Eksik kalan bazı besleyicilerin kaynağı, iyi bir beslenme rejimini destekleyebilen beslenme destek ürünleri olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder